Gaismas, vadāmas ar sensoru palīdzību

Vēlēšanās padarīt savu sadzīvi un darba apstākļus maksimāli komfortablus piemīt lielākajai cilvēku daļai. Uzņēmums “Spectrum” savā darbā šo tendenci ievēro un cenšas palīdzēt saviem klientiem apgaismes sistēmu veidošanā viņu mājvietās un darba telpās, padarot viņiem pieejamas vismūsdienīgākās gaismas, pēdējās tehnikas izstrādes un elektroiekārtas.

Tā, piemēram, pareizi pielietojot mūsu ieteiktās gaismas iekārtas kompleksā ar kustību sensoriem, iespējams izveidot ideālus apstākļus darbam un sadzīvei. Ar šādas tehnoloģijas palīdzību iespējams realizēt tādas mājas iekārtošanas ieceres, kuras agrāk šķita vienīgi kā fantāzija - kad pie cilvēka kustībām atveras mājas durvis un ieslēdzas gaisma.

Pielietojot šādu elektroierīci, iespējams:

  • radīt papildus ērtības (nav vajadzības tumsā meklēt gaismas slēdzi);
  • samazinās apgaismojuma izmaksas (tukšās telpās un pie pietiekama dabīga apgaismojuma gaismas automātiski atslēdzas);
  • paaugstināt drošību (gaismas ieslēgšanās var brīdināt par svešinieku ienākšanu teritorijā).

Kur iespējams izmantot kustību sensorus

Adapteru spēja fiksēt ne tikai kustīgus, bet arī nekustīgus objektus ļauj tos plaši izmantot ikdienas dzīvē. To pielietojums ļauj gaismas ierīces izmantot telpās racionāli un pēc savas funkcionālās nozīmes. Piemēram, birojos tie apgaismo vienīgi personāla un apmeklētāju uzturēšanās vietas. Skolu klasēs gaisma regulējas atbilstoši dabiskajam apgaismojumam, ja mākslīgais nav nepieciešams, gaismas atslēdzas. Sabiedrisko iestāžu gaiteņos gaisma ieslēdzas vienīgi tad, ja pa tiem pārvietojas cilvēki.

Sensoru izmantošanas specifika

Taču sensoru pielietojumam piemīt zināma specifika. Lieta ir tāda, ka ar adapteru palīdzību ir vadāmas vienīgi tās elektroierīces, kurām tie ir paredzēti pēc patērējamās jaudas lieluma un slodzes tipa. Galvenais, kam būtu jāpievērš uzmanība – tā ir sensora jauda, kurai ir jābūt par 15% lielākai par gaismas iekārtu jaudu. Lai gūtu pārliecību par savas izvēles pareizību, pirms apgaismes ierīces un tam atbilstoša sensora iegādes ir jāpakonsultējas ar uzņēmuma “Spectrum” speciālistiem.