Prožektori āra apgaismojumam

Ja no kosmosa paskatās uz to planētas daļu, kur jau ir iestājusies nakts, var redzēt interesantu ainu. Pat no tik liela attāluma redzamas pilsētas, kuras ir izgaismotas visas nakts garumā. Un to izdarīt palīdz mūsdienīgie prožektori. Mūsu kompānijas Spectrum katalogā ir daudz un dažādi gaismekļi, kuri domāti ceļu un ielu apgaismojumam, māju un zemes gabalu izgaismošanai. Tāpat ir arī optimāli varianti izmantošanai zālēs un uz skatuves pasākumu laikā.

Prožektoru veidi

Atšķirībā no citiem gaismekļu veidiem, prožektori paredzēti lielu platību apgaismošanai. Tos var klasificēt dažādos veidos. Piemēram, pēc izmantošanas sfēras:

  • Ielās, laukumos, skvēros, alejās, autostāvvietās, tas ir, atklātās teritorijās, lai nodrošinātu gājēju un autotransporta kustību.
  • Lai izgaismotu tiltus, ēku fasādes, kurām ir vēsturiska vērtība, reklāmas konstrukcijas un citas būves, tas ir, lai izveidotu skaistu pilsētas nakts interjeru.
  • Koncertzālēs, stadionos un citos atklātos laukumos, kur notiek dažādi kultūras pasākumi, lai nodrošinātu skatītājiem labu darbības norises vietas pārskatāmību.

Visi prožektori, kurus piedāvā kompānija Spectrum, tiek raksturoti ar lielu gaismas atdevi un atšķiras viens no otra ar saviem parametriem.

Ir dažāda veida prožektori:

  • Nātrija, kuri izplata siltas dzeltenas gaismas spektru, tiem ir zema gaismas krāsas kvalitāte, bet viņi ir ekonomiski un ilgmūžīgi, tāpēc tos bieži izmanto celiņu, autostāvvietu, bērnu laukumu un ēku fasāžu izgaismošanai.
  • LED gaismekļi ir paši jaunākie izgudrojumi, to gaisma visprecīzāk atbilst dabiskajam baltajam spektram, tas ir – neitrāla, tāpēc to izmantošanas sfēra ir ļoti plaša, piemēram: LED gaismekļus izmanto tirdzniecības centros, kur izveido dažādus specefektus.
  • Kompaktie prožektori ar raksturīgu vēsas gaismas toni ir ideāli piemēroti koncertzālēm, izstāžu zālēm un tirdzniecības centriem.

Specefekti prožektoriem tiek veidoti pateicoties spēcīgajām lampām un mūsdienīgajai optikai. Prožektoru efektīvai darbībai rekomendē izmantot transformatorus, kuru uzdevums ir pārveidot noteiktu daudzumu elektroenerģijas.

Prožektoru noformējums var būt dažāds, atkarībā no to darbības jomas un izmantošanas režīma.