Apgaismojums virtuvē un vannas istabā

Virtuves un ēdamistabas apgaismojums

Virtuve bieži vien ir telpa, kurā norisinās vislielākā rosība mājā. Tāpēc virtuvē apgaismojumam jābūt viegli pielāgojamam un praktiskam. Īstajā vietā novietota griestu lampa atvieglo darbu virtuvē un var pat palīdzēt novērst nelaimes gadījumus.

Daudzi cilvēki pieļauj kļūdu, novietojot griestu lampu virtuves griestu centrā. Kad jūs pēdējo reizi rīvējāt burkānus, sēžot uz grīdas virtuves vidū?

Viens veids, kā nodrošināt virtuvē vispārējo apgaismojumu, ir griestu lampa ar gaismas pārslēgu, kas ļauj pēc vajadzības variēt gaismas spilgtumu.

Neuzbāzīgas, zemas voltāžas spuldzes, kas izvietotas griestos gar virtuves malām, ļaus koncentrētiem gaismas kūļiem krist uz darba virsmām, tāpat tās var izmantot maigu gaismas staru raidīšanai uz virtuves mēbeļu fasādēm.

Gareniskas dienasgaismas lampas ir labs risinājums specifisku virtuves daļu, piemēram darba virsmas, izgaismošanai. Tās var iemontēt sienas skapīšos virs darba virsmām. Lampām, kas atrodas virs plīts, vajadzētu būt ar stikla aizsegu, lai atvieglotu tīrīšanu.

Dienasgaismas spuldzes, kas piestiprinātas plauktu apakšējām virsmām nodrošinās apgaismojumu plašai darba virsmai.

Augļu trauks, kas novietots zem halogēnās spuldzēm, ne vien palīdzēs radīt maigu, patīkamu vispārējo apgaismojumu, bet kļūs arī par košu istabas dekorāciju.

Virkne sienas lampiņu, kas apgaismo virtuves skapīšus, rada acij tīkamu vispārējo apgaismojumu. Tās palīdzēs arī vieglāk sameklēt skapīšos vajadzīgās lietas un pastiprina apgaismojumu darba vietā, kur tas visvairāk nepieciešams.

Apgaismojums skapīšos aiz stikla durvīm ne viens izgaismos tavas virtuves priekšmetu kolekcijas, bet radīs arī mājīgu atmosfēru telpā.

Ēdamistabās, kur ir pietiekams vispārējais apgaismojums dienas laikā, piemērotas sienas lampas vai arī griestu lampas, kas izstaro gaismu uz istabas malām, jo citādi pārlieku liela gaisma var spīdēt pusdienotājiem acīs (dāmām šāda gaisma būs īpaši nepatīkama, jo izcels grumbas uz sejas).

Lampai, kas karājas virs pusdienu galda, jābūt aprīkotai ar reostatu, lai varētu regulēt gaismas spilgtumu. Jāraugās, lai lampa atrastos pietiekami zemu - tai jāizgaismo galds, nevis pusdienotāju sejas.

Apgaismojums vannas istabā

Vannas istabās bieži vien dabiskā apgaismojuma ir maz vai nav nemaz. Viens no galvenajiem uzdevumiem ir apgaismot spoguli virs izlietnes, lai varētu tajā skaidri saskatīt savu seju.

Ja lampu novietos tieši virs izlietnes pie griestiem, tā metīs ēnu uz seju spogulī, tādēļ gaismu vajadzētu novirzīt nedaudz uz spoguļa pusi. Vislabākais risinājums ir novietot lampas spogulim katrā pusē un virs tā, lai nerastos ēnas.