Enerģiju taupošās luminiscējošās spuldzes: daudz priekšrocību un nekādu trūkumu!

Pašlaik ir vērojams liels dažādu elektroierīču pieprasījums. Tas ir sastopams visdažādākajās sfērās, sākot no dzīvokļa vai mājas iekārtošanas un beidzot ar ielu apgaismojumu, pie kam mūsdienu ražotāji ar katru gadu pilnveido savu produkciju, ievērojami paplašina izlaižamo preču asortimentu. Piemēram, kompānija „Spectrum” piedāvā saviem klientiem milzīgu daudzumu visdažādāko spuldzīšu: halogēna, gāzizlādes, luminiscējošās, navigācijas, signāla, kuģu, medicīnas u.c. Šādus piemērus var minēt ļoti daudz.

Vienlaicīgi pie šādas dažādu elektroierīču un tehnikas pārpilnības cilvēkam rodas nepieciešamība racionālāk tērēt elektroenerģiju un ar sevišķu uzmanību attiekties pret apkārtējo vidi. Viens no efektīvākajiem enerģijas ekonomijas veidiem ir – luminiscējošā ekonomiskā spuldze, kuras iegāde šodien nesagādā grūtības. Šādu spuldžu svarīga priekšrocība ir ne tikai elektroenerģijas ietaupīšanā, bet arī spēcīgajā apgaismojumā. Nemaz jau neminot šo spuldžu ilgo kalpošanas mūžu, tās salīdzinot ar jebkurām citām, ieskaitot klasiskos variantus – kvēlspuldzēm. Kaut arī atsevišķi ekonomiskie modeļi mēdz arī pirms laika pārtraukt savu funkcionēšanu. Tas tiek izskaidrots vienkārši: visticamāk, ka esat iegādājušies kādas ķīniešu kompānijas izstrādājumu, kuras speciālisti ne sevišķi stingri ievēro gaismas ierīču ražošanai izvirzītās prasības un noteikumus. Iegādājoties labi zināmu ražotāju preces, problēmas parasti nerodas.

Vēl viena pozitīva īpašība, piemītoša luminiscējošā tipa spuldzītei, - tai ir trīs izgaismojuma veidi: dabiskais, dienas un siltais. Katram režīmam piemīt savas individuālas īpatnības un tas tiek izmantots konkrētos apstākļos. Piemēram, siltā gaisma ir vairāk piemērota mājokļu, kā arī restorānu un kafejnīcu apgaismojumiem; dabiskais un dienas apgaismojums ir aktuālāki tirdzniecības centru, biroju, sporta zāļu ierīkošanai.

Šāda veida spuldzītes ir izmantojamas sienas lampai, griestu vai grīdas apgaismojuma ierīcēs. Runājot par šo spuldzīšu praktisko pielietojumu, - nepastāv nekādi ierobežojumi. Izvēloties kādu spuldzīti, ir svarīgi noskaidrot tā saucamo krāsas temperatūru un visus interesējošos rādītājus, kurus, kā zināms, ražotājs ir norādījis uz iepakojuma.