Teicams apgaismojums – drošības ķīla

Viens no svarīgākajiem mūsdienu Eiropas automobiļu atribūtiem ir kvalitatīvas xenon gaismas ierīces. Šo automobiļu īpašnieki pirmkārt augstu vērtē savu drošību un komfortu, saprotot, ka kvalitatīvam apgaismojumam piemīt ļoti svarīga nozīme. Taču ir svarīgi atcerēties, ka visas xenon spuldzes spēj nodrošināt pilnīgu drošību un teicamu apgaismojumu. Ja gribat iegūt patiesi labu apgaismojumu, vērsiet savu uzmanību xenon spuldzēm philips un Radium. Šīs spuldzes stabili un ilgstoši darbojas pie jebkuriem apstākļiem.

Tāpat ir arī jāsaka, ka iegādājoties xenon spuldzes, pat ja tās būs philips un Radium spuldzes, tas vēl nenozīmē, ka to apgaismojums būs perfekts. Šādas spuldzes ir svarīgi pareizi iemontēt automobilī atbilstoši noteiktajiem standartiem. Ja tas tiek paveikts nemākulīgi, bez attiecīgajām prasmēm un montēšanas instrukciju ievērošanas, tas var izraisīt bēdīgas sekas – sākot ar garāmgājēju apžilbināšanu un beidzot ar bīstamas avārijas situācijas izveidošanos uz ceļa.

Tā kā xenon spuldžu uzstādīšana ir diezgan sarežģīts un pedantisks darbs, atsevišķas kompānijas, kuras pārdod šādas apgaismes ierīces, piedāvā to uzstādīšanu.

Kādas priekšrocības piemīt xenon spuldzēm?

  • gaismas kūlis, ko izgaismo šādas spuldzes, ir daudz plašāks, nekā parasto spuldžu apgaismojumam;
  • praktiski pie jebkuriem apstākļiem xenon spuldzes nodrošina teicamu ceļa pārredzamību, pateicoties kam tiek garantēta droša pārvietošanās pa ceļiem;
  • šāda tipa spuldzes patērē ievērojami mazāk jaudas, bet to KPD ir daudz augstāks, nekā halogēna spuldzēm;
  • xenon starmešu gaisma ievērojami mazāk apžilbinās acis, jo to gaisma pielīdzināma saulei;
  • šīs spuldzes mazāk sakarst, tāpēc nespēj kausēt atstarotāju, un šai ziņā uztraukumiem nav pamata;
  • xenon spuldžu kalpošanas ilgums ir aptuveni 3000 stundas, bet halogēna spuldzes spēj nokalpot aptuveni 500 stundas pie līdzīgiem apstākļiem.

Ja jūs nevarat atļauties xenon spuldžu iegādi, varat vērst savu uzmanību led spuldzēm (gaismas diodes). Šīs spuldzes atšķiras ar zemu strāvas patēriņu, ilgstošu kalpošanas mūžu, raksturīgo balto gaismu. Tās tiek izlaistas dažādiem automobiļu modeļiem. Led spuldzēm piemīt virkne priekšrocību, pirmkārt, pieņemama cena, taču visas iespējas, kuras sagādā xenon spuldzes, tās nespēj nodrošināt. Tieši tāpēc katrs autobraucējs izvēlas savam automobilim spuldzes, ņemot vērā savas vajadzības un iespējas.