Biroju un rūpnieciskie gaismekļi

Uzņēmumu vadītājiem ir jāpievērš sevišķa uzmanība savu darbinieku darba vietu apgaismojumam. No gaismas iekārtu kvalitātes ir atkarīga cilvēku redze un darba produktivitāte.

Pie vāja rūpnieciskā apgaismojuma ir iespējami nelaimes gadījumi. Lai speciālisti spētu pilnvērtīgi veikt savas funkcijas, ir jāuzstāda atbilstošas apgaismes ierīces:

  • ksenona un halogēnās spuldzes;,
  • kvēlspuldzes,
  • fluorescences spuldzes,
  • gaismas diožu vai citas apgaismes ierīces.

Gaismas diožu spuldžu priekšrocības

Pie progresīvākiem gaismas avotiem attiecināmas nesen pārdošanā parādījušās gaismas diožu spuldzes. Šīs iekārtas ir ekonomiskākas, to izstarotā gaisma plūst bez jebkādas pulsēšanas, nesagādājot redzei ļaunumu. Ja kvēlspuldzes jauda ir 10 vati, tad tāds pats gaismas diožu apgaismojums patērē desmit reizes mazāk jaudas – 10 vatus. Vērtīgi ir arī tas, ka to ekspluatācijas garantijas termiņš ir desmit un vairāk gadus ilgs.

Agrāk apgaismes rūpnieciskajam apgaismojumam izmantoja fluoriscences spuldzes jeb dienasgaismas spuldzes. Šo gaismekļu izstarotā gaisma bija vienmērīga, taču redze biroju telpās pie šāda apgaismojuma strauji bojājās. Tāpēc darba vietas apgaismojumam ieteicamāk bija izmantot kvēlspuldzes.

Bieži vien darba vietu apgaismojumam tiek izmantotas halogēnās spuldzes. To nosaukums radies gāzes dēļ, ar kuru pamatā pilda šāda tipa spuldžu kolbu. Kolbas iekšienē ir iepildīta halogēnā un inertā gāze.

Griestos ierīkojamās halogēnās spuldzes tiek komplektētas kopā ar stiprinājumu korpusiem, kuri atšķiras ar kvalitatīvu vizuālo ārieni. Šādas ierīces ir viegli montējamas un apkalpojamas.

Labākais ksenona iekārtu ražotājs ir philips, šī tipa izstrādājumi patērētājiem ir pieejami kopš 1992.gada. Ksenonam ir rasts īpašs pielietojums automobiļu apgaismes ierīču ražošanā. Šādi gaismekļi izstaro gaismu, kura praktiski aptver visu ceļa platuma joslu. Šie rādītāji ir daudz labāki salīdzinājumā ar halogēnajām gaismām, kā arī vairākkārtīgi pārspēj kvēlspuldzes.

Ksenona izstarotajai gaismai netraucē ne spēcīgs lietus, ne migla. Latvijas kompānija Spectrum piedāvā plašu gaismas tehnikas iekārtu asortimentu, kas ietver dažāda tipa un jaudas gaismas iekārtas. Pastāvīgie klienti ir ļoti apmierināti šo firmu, kurā iespējams ne tikai iegādāties vajadzīgās lietas, bet arī saņemt konsultāciju neskaidrību gadījumā un noformēt pasūtījumu montāžas darbiem.