Gaisma bērnu istabā

Bieži vien mūsdienās mātes vai tēvi iekārtojot istabu savam mazulim, pievērš īpašu uzmanību apkārtējam interjeram un mēbelēm, aizmirstot, ka ikviens sīkums, vai tā ir gaisma vai vēl kaut kas, ir tikpat svarīgs. Iekārtojot bērniem tiešām ērtu telpu, krāsu gammai un pareizam apgaismojumam ir īpaša nozīme. Tāpēc izvēloties gaismekļus, ņemiet vērā dažādus faktorus un kritērijus.

Gaisma bērnu istabā: kas jāievēro to projektējot?

Veidojot bērnu istabas dizainu un it sevišķi izvēloties gaismas ķermeņus, jāņem vērā šāds apstāklis: gaismas spektra diapazonam no dažādiem avotiem: vai tie ir gaismekļi vai gaismas diodes, jābūt no zilā līdz dzeltenam spīdumam. Dzeltenā gaisma ir maiga un rada mierīgu un mājīgu istabas atmosfēru, savukārt zilā ir piesātinātāka un spožāka gaisma, kas ir tuvāka dienas gaismai.

Spectrum speciālisti norāda: jebkurā bērnu istabā, jābūt kā minimumam diviem gaismas avotiem. Pirmais rada komfortablu atpūtas un miega zonu, otrais – nodrošina darba zonas, tas ir galda, kur bērns nodarbojas ar mājas darbiem, apgaismojumu. Nu un protams, spēļu zona, kur arī jābūt maksimālam apgaismojumam.

Kādai jābūt gaismai bērnu istabā?

Nav svarīgi vai tie ir bra, vai gaismekļi, vai gaismas diodes lustrām. Galvenais, lai pati gaisma nebūtu uzmācīgi spoža, kaut arī telpai jābūt apgaismotai maksimāli vienmērīgi.

Augšējā gaisma, apakšējā gaisma

Spectrum speciālisti iesaka montēt bērnu istabā vairākus gaismas avotus – kā augšējos, tā apakšējos. Tādā gadījumā jāpieturās šādai izvēlei:

  • Simpātisks gaismeklis vai galda lampa nodrošinās pietiekamu apgaismojuma līmeni apakšējā zonā.
  • Gaismas diodes lustrā nodrošinās augšējo gaismu.

Ir daudz un dažādu gaismas avotu variantu, kurus var izvietot uz sienām vai iemontēt griestos, ja tehniski tas ir iespējams. Ja Jūs izmantosiet kompānijas Spectrum palīdzību, gaismas iekārtu izvēle un projektēšana neaizņems daudz laika.