Prožektori telpām un āra apstākļiem. Ar ko atšķiras?

Izvēloties prožektorus, pirmkārt, ir jāorientējas uz ierīces nozīmi un tās ekspluatācijas apstākļiem. Vienus modeļus var mierīgi izmantot ekstrēmos āra apstākļos (nokrišņi, zemas un augstas temperatūras un tml.), citus, tieši pretēji – var pielietot vienīgi kā griestu lampas telpās.

Par to, kādam mērķim prožektors paredzēts, liecina aizsardzības pakāpes marķējums. Tas nav atkarīgs no tā, vai LED lampas tiek pielietotas gaismeklī vai ir halogēnas. Aizsardzības pakāpi nosaka pēc korpusa tipa un tā, kā tas spēj pasargāt iekšējo ierīci no mitruma un putekļu iekļūšanas no ārienes. Piemēram, modeļus ar marķējumu IP44 ir kategoriski aizliegts izmantot ielu apgaismojumam, jo tās nav paredzētas šādiem nolūkiem. Tomēr tās būs lieliski piemērotas telpām kā griestu lampas.

Ja jums ir jāiegādājas drošs un ekonomisks prožektors lietošanai āra apstākļos, tad ir vērts izvēlēties modeli ar aizsardzības līmeni IP67, kuram par gaismas avotu izmantotas LED lampas. Marķējums IP67 liecina par to, ka prožektoram ir pilnīga aizsardzība pret putekļu iekļuvi un ir drošs pret ūdens plūsmu, kas var būt vērsta pret gaismekli visos virzienos. Visumā šāds gaismeklis var pat izturēt iegremdēšanu ūdenī.

Kāpēc tieši gaismas diode?

Gaismas diodes pagaidām vēl maksā dārgāk par citiem gaismas avotiem, tomēr tām ir ļoti daudz priekšrocību:

  • LED lampas ir ilgi kalpojošas (vairāk kā 50 stundu nepārtraukta darba);
  • ekonomiskas;
  • tām nav vajadzīga regulāra apkalpošana;
  • tās dod vienmērīgu gaismu bez raustīšanās pat pie sprieguma maiņām tīklā.

Ilgs kalpošanas mūžs un tas apstāklis, ka tās nav bieži jāapkalpo, padara gaismas diožu prožektorus par labākajiem ielas apgaismojuma organizēšanā. Gaismas avoti, kas uzstādīti lielā augstumā, ir grūti apkalpojami, tāpēc šī priekšrocība šeit ir diezgan aktuāla.

Ja jūs interesē droši gaismas avoti, paredzēti kādiem noteiktiem mērķiem, un pamatā prožektori, tad iesakām jums izpētīt mūsu katalogu. Šeit jūs noteikti sameklēsiet to, kas jums nepieciešams.

Firma “Spectrum” nodarbojas ar gaismekļu, lampu un komponentu plaša spektra piedāvāšanu un garantē savas pārdodamās produkcijas augstu kvalitāti. Bez pārdošanas mēs arī sniedzam veselu pievienojamo pakalpojumu kompleksu un esam vienmēr gatavi sarežģītiem un interesantiem projektiem.