Ekonomiskās spuldzes – saprātīga alternatīva

Lampas gaisma lustrās, gaismekļos, bra un stāvlampās sastāda 20% no kopējā elektroenerģijas rēķina. Ja Jūs esat saprātīgas ekonomijas atbalstītājs un domājat par to, kā samazināt elektroenerģijas patēriņu un samazināt rēķinus par elektrību, iespējams, Jums vajadzētu nomainīt vecās kvēlspuldzes pret ekonomiskām spuldzēm. Starp citu, šo variantu Spectrum piedāvā arī tiem, kas rūpējas par apkārtējo vidi un grib saglabāt to tīru.

Parasto kvēlspuldžu atšķirības no ekonomiskām

Parastās kvēlspuldzes, lai saražotu gaismu, aptuveni 90% savas enerģijas tērē, lai radītu un uzturētu siltumu. Ekonomiskās spuldzes ir efektīvākas, jo tām nav vajadzīgs siltums, lai ražotu gaismu.

Cik enerģijas var ieekonomēt viena ekonomiskā spuldze? Vidēji enerģijas ekonomija sastāda aptuveni 66%. Taču, tas nav vienīgais veids, kā ekonomēt naudu, izmantojot šīs spuldzes. Ekonomiskās spuldzes kalpo daudz ilgāk nekā parastās kvēlspuldzes, tāpēc, lai arī maksā dārgāk, vienalga ekonomē naudu.

Spectrum klienti apstiprina: ekonomiskās spuldzes kalpo aptuveni 10 reizes ilgāk, nekā kvēlspuldzes. Jūs taču piekritīsiet: šajā ekspluatācijas laikā atmaksājas tēriņi par pirkumu.

Pavisam nesen Spectrum speciālisti aprēķināja: vienas ekonomiskās spuldzes izmantošana mājā vai biroja kabinetā, ļauj ekonomēt gadā vidēji ap $ 4. Ja Jūs nomainīsiet visas 20 spuldzes, kuras ir Jūsu mājā, varēsiet ieekonomēt līdz $ 80 gadā. Vai nav iespaidīgi rādītāji?

Padomājiet, ja ikviena ģimene Latvijā izmantotu Spectrum piedāvājumu un nomainītu visas kvēlspuldzes pret ekonomiskajām? Uzreiz kļūtu aktuāla, ne tikai elektroenerģijas ekonomija, bet arī vides piesārņošanās, ko rada elektrostaciju darbība.

Siltumnīcefektu gāzu izmeši ir viena no svarīgākajām problēmām. Vidēji ģimene rada vairāk siltumnīcefektu gāzes, nekā automašīna, jo patērējamās elektroenerģijas apjoms, šinī gadījumā, ir ļoti augsts. Ekonomisko spuldžu izmantošana ir viena no iespējām samazināt šos izmešus.

Nāciet uz Spectrum, ja Jums nav vienalga, kādas spuldzes izmanto Jūsu gaismekļi. Spectrum šodien – tas ir:

  • Saprātīga pieeja taupīšanai ar spuldžu palīdzību.
  • Augsti kvalitatīvas ekonomiskās spuldzes par pieejamām cenām.
  • Plašs produkcijas assortiments.