Gaismas diodes: viss par tām

Gaismas diodes vai LED – ir cietvielu pusvadītāju ierīces, kuras izstaro gaismu, kad caur tam plūst elektriskā strāva. LED izmēri ir daudz mazāki nekā parastajām spuldzēm, kas ļauj viegli to ievietot jebkurā elektriskajā vai elektroniskajā shēmā. Spectrum speciālisti nolēma izstāstīt, kāpēc gaismas diodes ir tik populāras.

Energotaupības tehnoloģijas gaismas un elektrības jomā

Tehnoloģiskais process, kas veicina gaismas diožu izplatīšanos, padarīja tās piemērotas lietošanai gan mājās, gan birojā. Nav brīnums, jo ekonomiskās spuldzes – tas ir ilgs kalpošanas laiks, iespēja uzlabot energoefektivitāti, siltuma izdalīšanās samazināšana, zems spriegums.

Ja Jūs esat sajūsmā par šādām priekšrocībām un apsverat iespējas iegādāties gaismas diodes kompānijā Spectrum, ir daži momenti, kam vajadzētu pievērst uzmanību izvēloties produkciju.

Ekonomiskās spuldzes – izvēles kritēriji

Spuldzes forma. Gaismas diodes ir pieejamas dažādās formās, tāpēc Jums ir liela izvēle. Šī izvēle var būt atkarīga no tā, kur novietots gaismeklis – guļamistabā vai virtuvē, telpās vai ārā, kā arī no izstrādājuma dizaina.

Spilgtums un energoefektivitāte. Labi zināms fakts: gaismas diodes patērē mazāk elektroenerģijas neka standarta kvēlspuldzes. Taču, lai iegūtu vēlamo spilgtuma līmeni, pievērsiet uzmanību lūmeniem – tieši tajos tiek mērīts spuldzes spilgtums.

Krāsa. Gaismas diodes, atšķirībā no parastajām kvēlspuldzēm, tiek ražotas dažādās krāsās. Pat, ja Jūs izvēlaties baltas gaismas diodes, tām ir vairāki gaismas toņi, šādas gaismas diodes var izstarot maigi dzeltenu vēsu gaismu vai spilgti baltu. Atkarībā no tā, kur Jūs izmantosiet gaismas diodes, jāizvēlās atbilstošus gaismas toņus. Teiksim, ja Jums nepieciešamas gaismas diodes guļamistabā, izvēlieties maigu gaismu, kā arī dzeltenas vai rozā nokrāsas gaismas diodes. Ja gribat izmantot gaismas diodes darba kabineta izgaismošanai, spilgti balta gaisma būs vispiemērotākā izvēle.

Spectrum – tās ir ekonomiskās spuldzes plašā izvēlē, kas apmierinās visprasīgāko klientu vajadzības.