Led – gaisma, pat ja ir problēmas ar elektroenerģiju

Led lampu un gaismekļu, uz to bāzes, izvēle nav nejauša. Un runa nav tikai par ilgo kalpošanas laiku. Spectrum speciālisti, kuriem gan labs apgaismojums, gan energoefektīvu gaismas sistēmu radīšana – ir ikdienas darbs, var daudz izstāstīt par to, cik ērta var būt gaisma uz gaismas diožu bāzes. Ar Led - lampas aizstāšana vai kabeļu līniju diagnostika nebūs vajadzīga daudzus gadus. Pirmkārt, tāpēc, ka gaismas diožu gaismas avoti labi strādā, arī ja nepietiek tīkla jaudas, kā arī asu sprieguma krituma apstākļos.

Kāpēc gaismas diožu lampas aizstāšana – nav pārāk aktuāls jautājums

Galvenais pluss Led gaismas avotiem – ir stabils darbs pat tad, kad tīklā nepietiek pieejamās jaudas. Taču, ja parastās kvēlspuldzes vienkārši atsakās darboties, gaismas diodes – vienkārši paliek blāvākas: to minimālais jaudas slieksnis ir zemāks, nekā halogēnu lampām un kvēlspuldzēm.

Led – lampu darbspējas pat „spartiskos” apstākļos tiek papildinātas ar noturību pret sprieguma kritumiem. Tur, kur kvēlspuldze izdeg, Led – turpina funkcionēt. Turklāt, ir parādījušies modeļi, kuriem ir personīgais akumulators. Tajā laikā, kad notiek, piemēram, kabeļu līniju diagnostika vai mājas elektrotīkla remonts – šādas lampas darbojas, kaut arī ne ar visu jaudu.

Kvēlspuldžu nomaiņa pret Led – jā vai nē

Objektīvi – arī gaismas diožu gaismas avotiem ir savi trūkumi. Galvenais – nodrošināt pazeminātu spriegumu tīklā speciāli tiem. Tātad – montāža prasa papildus speciālu transformatoru iekārtu uzstādīšanu, kas ne vienmēr ir ērti. Led lampu cena – tā ir atsevišķa tēma. Priecē tikai tas, ka ar katru gadu cenas uz tām pazeminās.

Viss pārējais Led lampām ir tikai priekšrocības:

  • Ļoti ilgs kalpošanas laiks – Led var darboties vairāk nekā 10 gadus.
  • Nejūtīgas pret sprieguma kritumiem.
  • Daži modeļi – opcionāli var darboties autonomā režīmā.
  • Drošas – jo spriegums tiek izmantots pavisam neliels.

Firmas Spectrum speciālisti rekomendē radīt apgaismošanas sistēmas no nulles, ar gaismas diožu gaismas avotu izmantošanu. Vai – pakāpeniski, soli pa solim, istabu pēc istabas, pārveidot uz Led: biroju, māju vai dzīvokli. Turklāt, nekāda diagnostika pārveidojot telpu uz Led apgaismojumu nebūs vajadzīga – ja būs pietiekami labi dimmeri un transformatori.