Gaismas diožu lietošana ekonomiski izdevīga

Ne tik sen gaismas diodes uzskatīja par „jaunumu”, un to cena daudziem nebija pieejama. Šīs lampas izskatījās neparasti: nesaprotams nosaukums, nestandarta forma un salīdzinoši augstā cena lika patērētājiem izvēlēties tradicionālās kvēlspuldzes vai luminiscences spuldzes. Šobrīd elektroierīces ar gaismas diodēm var sastapt it visur: veikalos, lielajos hipermārketos, birojos un pat uz ielas. Kāpēc tās ir guvušas tādu izplatību?

Gaismas diodes konstrukcijas īpatnības un priekšrocības

Gaismas diodes konstrukcija balstās uz gaismas diožu darbības pamata. Agrāk gaismas diodes tika izmantotas galvenokārt ka indikātori daudzās iekārtās. Gaismas intensitāte tikko sasniedza divus mikrokandelus. Ieviešot jaunās tehnoloģijas, situācija mainījās, tagad gaismas intensitāte sasniedz vairākus desmitus kandelu, tāpēc tās tiek veiksmīgi izmantotas kā tradicionālo lampu aizvietotājs. Iegādāties labas kvalitātes gaismas diodes var kompānijā Spectrum.

Gaismas diožu lampu priekšrocības:

  • Mehāniskā izturība.
  • Ilgs kalpošanas laiks (aptuveni 100000 stundu, 8 stundu darba grafikā – 34 gadi).
  • Daudzveidīga krāsu gamma.
  • Nav atkarības starp ekspluatācijas laiku un ieslēgšanas/izslēgšanas reizēm.
  • Ekoloģiskā drošība.
  • Maza inerce, jo pilno jaudu gaismas diodes sasniedz uzreiz.

Bez norādītajām priekšrocībām – gaismas diodes ir ekonomiski efektīvas.

Galvenais izdevīgums iegādājoties gaismas diodes:

  1. Gaismas diodes ir ekonomiskākas enerģijas patēriņa ziņā nekā klasiskās vai luminiscences lampas. Tās patērē vidēji 14 kW/h, bet parastās kvēlspuldzes – 175kW/h.
  2. Šādas elektroierīces vidējais kalpošanas laiks ir 30000-50000 stundas, parastā kvēlspuldze kalpo aptuveni 1000 stundu, luminiscences – 10000 stundu.
  3. Gaismas diodes tiek izmantotas gan dzīvojamās, gan ražošanas telpās, gan uz ielas. Pievērsiet uzmanību, ielu apgaismojuma gaismas diodēm ir lielākas prasības.

Tātad, gaismas diodes izmanto par 90 % mazāk elektroenerģijas, nekā parastās. Naudas līdzekļi atmaksājas vidēji 2 mēnešu laikā. Kalpošanas laiks ārpus konkurences. Šobrīd Jūs neatradīsiet ekonomiskākas lampas, variantu daudzveidība ļauj izmantot tās it visur. Kompānija Spectrum piedāvā iegādāties vislabākās kvalitātes gaismas diodes par visizdevīgāko cenu.